Centrale verdediger Spajic start als rechtsback: Geen cadeau om zo te beginnen

Centrale verdediger Spajic start als rechtsback: "Geen cadeau om zo te beginnen"

12-09-2016 11:23

Het duel tussen RSC Anderlecht en Sporting Charleroi (3-2) zal vooral herinnerd worden als het debuut van topaankoop Nicolae Stanciu, maar ook Uros Spajic mocht voor het eerst het paars-witte shirt aantrekken. De jonge Serviër deed dat op een voor hem zeer ongewone positie.

Van opleiding is Spajic een centrale verdediger, maar de Toulouse-huurling moest debuteren op de rechtsachter. "Het was voor mij de allereerste keer dat ik als rechtsback speelde", laat hij weten in La Dernière Heure. "Zelfs bij de jeugd heb ik nog nooit op die positie gespeeld. Maar toch heb ik plezier beleefd aan mijn debuut. En ik hoop elke match beter te doen", klinkt hij ambitieus.

Natuurlijk hoopt Spajic in de nabije toekomst op een stek in de centrale as. "Ik ben gekomen als centrale verdediger, maar meer ga ik daar niet over zeggen." Datzelfde geldt voor zijn tijd bij Toulouse. "Over die periode wil ik niet te veel praten. Ik heb de knop omgedraaid. Ik ben nu hier en wil hier winnen. Ik ben dan ook heel blij dat we gewonnen hebben."

Ook Weiler tevreden
Achteraf toonde René Weiler zich tevreden met het debuut van de 23-jarige verdediger. "Hij heeft offensief goed zijn best gedaan", vindt de Zwitser. "Ik ben vooral blij voor hem, want het was geen cadeau om zo te starten." Door de blessures van Andy Najar en Dennis Appiah lijkt Spajic zich de komende weken vooramelijk op de rechtsachterpositie te zullen moeten richten.