Vandenbempt over ontslag Ferrera: Lot al bezegeld voor bekerfinale

Vandenbempt over ontslag Ferrera: "Lot al bezegeld voor bekerfinale"

07-09-2016 19:47

Standard Luik heeft Yannick Ferrera op straat gezet en vervangen door Aleksander Jankovic. Sporza-analist Peter Vandenbempt kan niet anders dan stellen dat Daniel Van Buyten en Olivier Renard hun slag hebben thuisgehaald.

"Het ontslag van Ferrera verraste niemand", aldus Vandenbempt op de website van Sporza. "Zijn lot was al bezegeld voor de bekerfinale van vorig seizoen. Van Buyten was een jaar geleden nog een grote voorstander van de komst van Ferrera, maar de relatie raakte verzuurd. Het missen van Play-off I werd hem zwaar aangerekend. Mircea Rednic werd toen al gepolst om hem te vervangen, maar na de bekerwinst wilde voorzitter Bruno Venanzi hem niet ontslaan."

"Deze zomer werd duidelijk dat een verlengd verblijf geen optie was voor het duo Van Buyten-Renard. Er was op geen enkel moment contact tussen de sportieve leiding en trainer Ferrera. Hij werd niet op de hoogte gehouden van de transfers. Ferrera heeft zelf ook fouten gemaakt. Hij ging niet altijd even goed om met zijn spelers en voetbalde tegen Charleroi om niet te verliezen. Daarmee scoorde hij geen goede punten bij Venanzi."