Vader Ferrera hard voor Standard: ''Hebben hem nooit eerlijke kans gegeven''

Vader Ferrera hard voor Standard: ''Hebben hem nooit eerlijke kans gegeven''

07-09-2016 08:00

Het ontslag van Yannick Ferrera bij Standard Luik hing al enige tijd in de lucht, maar dinsdag werd het dan toch een feit. Vader Francisco Ferrera, die zelf nog profvoetballer is geweest, neemt het in de pers op voor zijn zoon. En hij haalt hard uit naar het bestuur van de Rouches.

Yannick Ferrera had liever niet dat zijn vader met de pers praatte, maar die gaf toch zijn mening aan Het Laatste Nieuws. ''Yannick verdient dit niet. De timing van dit ontslag is hoogst ongelukkig. De voorbije weken liep het net beter. Bovendien stonden de spelers nog steeds achter hem en hadden de supporters ook nog veel vertrouwen.''

Volgens vader Ferrera kan zijn zoon met opgeheven hoofd afscheid nemen. "Yannick heeft zich tot het allerlaatste moment ingezet voor Standard. Vergeet niet dat hij de club een beker en Europees voetbal bezorgd heeft.'' Francisco is vooral kritisch voor bestuurders Olivier Renard en Daniel Van Buyten. ''Yannick kan iedereen recht in de ogen kijken. Dat kan niet elk bestuurslid zeggen. Zij hebben Yannick nooit een eerlijke kans gegeven."

Francisco haalt vervolgens nogmaals uit naar het Luikse bestuur. ''Op geen enkel moment heeft de directie Yannick gesteund. Zelfs toen de ene na de andere trainer aan Standard gelinkt werd, deed het bestuur geen énkele moeite om de geruchten te ontkennen. Het is straf dat Yannick, die amper 35 is, zich in die jungle staande heeft gehouden. Ik ben trots op hem."