Renard blij met Braziliaan: ''Hij zal zijn ervaring zeker kunnen overbrengen''

Renard blij met Braziliaan: ''Hij zal zijn ervaring zeker kunnen overbrengen''

01-09-2016 19:56

Standard Luik is bijna niet te stoppen op de transfermarkt. De Luikenaars haalden sinds woensdag liefst zes nieuwe spelers in huis. William Ribeiro Soares is het komende seizoen één van de nieuwe gezichten binnen de selectie.

De Braziliaanse verdediger werd transfervrij vastgelegd, nadat hij sinds deze zomer clubloos was. De 31-jarige Soares was voor het laatst actief bij Hapoel Beer Sheva, waar hij het afgelopen seizoen de landstitel in Israël mee veroverde. Toch kon hij na drie matchen in de voorrondes van de Champions League toch gratis de deur uit lopen. Standard Luik sloeg vervolgens toe.

Sportief directeur Olivier Renard toont zich op de clubwebsite verheugd over zijn komst. "William is een polyvalente centrale verdediger die ook op rechts uit de voeten kan en heel wat ervaring heeft. Aangezien zijn club vorig seizoen kampioen werd in Israël, maakte hij deel uit van de kern die begin dit seizoen de voorrondes van de Champions League mocht spelen. Hij zal zijn ervaring zeker kunnen overbrengen op de groep."