Courtois deelt steek uit aan Wilmots: De verandering was nodig

Courtois deelt steek uit aan Wilmots: "De verandering was nodig"

01-09-2016 01:54

Net voor de eerste oefenwedstrijd tegen Spanje heeft Thibaut Courtois zijn eerste indruk over nieuwe bondscoach Roberto Martinez. De doelman van Chelsea is duidelijk wel tevreden. Bij zijn eerste reactie deelde hij ook nog een steek uit aan ex-bondscoach Marc Wilmots.

"Dit is een nieuwe start voor ons", reageerde de doelman tegenover Belga. "Alles is wel een beetje anders dan voorheen. Iedereen is er klaar voor, maar we zijn nog maar drie dagen samen. Dus het is nog moeilijk om veel te zeggen over de werkwijze van de coach. Wat je nu al wel ziet, is dat er meer tactisch getraind wordt dan voorheen. Ik denk ook dat die verandering nodig was. We moeten meer doen op organisatorisch en tactisch vlak. We pasten ons niet altijd aan", laat hij zich nog kritisch uit over Wilmots.

Op het EK was Courtois al meermaals kritisch over de tactiek bij de Rode Duivels. Martinez heeft hem daarover al aangesproken. "Hij heeft gezegd dat ik naar hem mag toe komen als ik iets zie. Zo moet dat ook zijn. Er moet dialoog zijn. Natuurlijk hoort een speler de tactiek niet te bepalen. Ook ik niet. Maar als er iets is, mag ik het hem wel zeggen", aldus Courtois.