'Vitesse verrast en gaat lopen met transfertarget van Anderlecht'

'Vitesse verrast en gaat lopen met transfertarget van Anderlecht'

01-09-2016 00:51

Tegen alle verwachtingen in heeft Vitesse zich nog versterkt met een centrale verdediger uit de Verenigde Staten. Matt Miazga komt op huurbasis over van Chelsea.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International donderdag, een half uur na de officiële sluiting van de transfermarkt. Vitesse en Chelsea lieten nog niets los over een mogelijke transfer van Miazga. De Amerikaanse verdediger (21) wordt waarschijnlijk voor de rest van het seizoen gehuurd door de Nederlandse ploeg. Anderlecht toonde ook interesse in de Amerikaan, maar tot een transfer kwam het dus niet. In extremis haalden de Brusselaars nog Uros Spajic.

Miazga is een rechtsbenige centrale verdediger, die sinds januari 2016 onder contract staat bij Chelsea. De Londense grootmacht nam hem over van New York Red Bulls. Miazga kwam in zijn eerste halfjaar tot twee competitiewedstrijden voor Chelsea, waarin hij 136 minuten speelde onder de vleugels van interim-manager Guus Hiddink. Hij is daarnaast een tweevoudig international van de Verenigde Staten.