OFFICIEEL: Chelsea kan transferstunt op valreep nog afronden

OFFICIEEL: Chelsea kan transferstunt op valreep nog afronden

01-09-2016 00:30

David Luiz mag zich weer officieel speler van Chelsea noemen. De Londense grootmacht bevestigt dat de Braziliaan de medische keuring heeft doorstaan en definitief overkomt van Paris Saint-Germain.

Luiz arriveerde woensdagavond in Londen om zijn terugkeer naar Chelsea af te ronden. Op dat moment moest hij alleen nog medisch gekeurd worden en tot een persoonlijk akkoord komen. Dat bleek een formaliteit. Chelsea heeft de officiële terugkeer van Luiz rond middernacht bevestigd.

"Ik ben blij om terug te keren bij Chelsea", reageert de verdediger, die voor drie jaar heeft getekend. "Mijn eerste periode bij de club was fantastisch en nu wil ik het team en manager Antonio Conte helpen met het bereiken van nieuw succes. Mijn relatie met de fans is altijd goed geweest en ik kijk ernaar uit om weer het blauwe shirt te dragen op Stamford Bridge."

De 29-jarige Luiz speelde eerder van 2011 tot en met 2014 bij Chelsea, dat hem vervolgens voor bijna vijftig miljoen euro verkocht aan PSG. The Blues tellen nu naar verluidt 44 miljoen euro voor hem neer.