Mourinho, Zidane, Ancelotti, Sir Alex Ferguson en... glunderende Vanhaezebrouck

Mourinho, Zidane, Ancelotti, Sir Alex Ferguson en... glunderende Vanhaezebrouck

31-08-2016 23:47

Hein Vanhaezebrouck was woensdagmiddag op uitnodiging van de Europese voetbalbond UEFA te gast in het Zwitserse Nyon. Samen met enkele van de grootste Europese coaches werd de toekomst van het Europese voetbal besproken. De coach van AA Gent zat er onder meer samen met José Mourinho en Zinédine Zidane.

Vanhaezebrouck werd uitgenodigd omdat hij vorig seizoen het onwaarschijnlijke deed met Gent. De coach van de Buffalo's geraakte met Gent tot bij de laatste zestien in de Champions League. Trainers van ploegen die de halve finales van de Europa League haalden, of die meer dan 100 Champions League-wedstrijden op hun CV hadden staan, waren ook welkom.

Op het 'UEFA Elite Club Coaches Forum' staken de clubcoaches de koppen bijeen om hun mening te uiten over de Europese clubcompetities. Zo kreeg de UEFA de mening te horen van enkele coaches. De bedoeling was om het clubvoetbal in Europa te verbeteren. Zo werd er onder meer gepraat over het dubbel tellende uitdoelpunten in dubbele confrontaties, een videoref, tijdrekken, enz.

Enkele aanwezigen:
Carlo Ancelotti (Bayern München), Mircea Lucescu (Zenit), Rafael Benitez (Newcastle United), José Mourinho (Manchester United), Arsène Wenger (Arsenal), Unai Emery (Paris Saint-Germain), Luis Enrique (FC Barcelona), Dieter Hecking (VfL Wolfsburg), Zinedine Zidane (Real Madrid), Rui Vitoria (Benfica), Massimiliano Allegri (Juventus), Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent) en Sergey Rebrov (Dynamo Kiev).