OFFICIEEL: Anderlecht haalt in extremis Servische verdediger

OFFICIEEL: Anderlecht haalt in extremis Servische verdediger

31-08-2016 22:05

Anderlecht heeft net voor de transferdeadline dan toch zijn verdediging kunnen versterken. De Servische international Uros Spajic wordt voor één seizoen gehuurd van het Franse Toulouse.

Herman Van Holsbeeck was al langer op zoek naar een nieuwe leider in de verdediging na het vertrek van de tegenvallende Sebastian De Maio. Toen de transfer van Nicolas Lombaerts definitief afsprong, richtte de Anderlecht-manager zijn vizier op Uros Spajic. De 23-jarige rechtsvoetige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van de Franse eersteklasser Toulouse.

Of paars-wit ook een aankoopoptie heeft afgedwongen, is nog niet bekend. Spajic genoot zijn jeugdopleiding bij Rode Ster Belgrado. Hij maakte in 2010 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. In 2013 maakte hij de overstap naar Toulouse, waar hij meteen een vaste waarde werd. Het laatste jaar verloor hij wel zijn basisplaats bij de Franse middenmoter. Spajic heeft ook al vijf selecties voor de Servische nationale ploeg achter zijn naam staan.