OFFICIEEL: Tottenham doet twee keer zaken met Olympique Marseille

OFFICIEEL: Tottenham doet twee keer zaken met Olympique Marseille

31-08-2016 19:33

Tottenham Hotspur heeft zich op de valreep versterkt met een nieuwe aanvaller. Georges-Kevin Nkoudou komt voor een onbekend bedrag over van Olympique Marseille.

Tottenham maakt woensdagavond bekend dat Nkoudou een vijfjarig contract heeft ondertekend op White Hart Lane, wat hem tot medio 2021 aan de club bindt. De nieuweling gaat het shirt met rugnummer 14 dragen. In Engeland en Frankrijk wordt gesproken over een transfersom van dertien miljoen euro.

De 21-jarige Nkoudou werd de laatste weken nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Tottenham. Afgelopen seizoen viel hij op bij Marseille, waar de vleugelspeler vorig seizoen 10 goals maakte in 41 duels. In Londen wordt hij een ploegmaat van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé.

Tegenover de komst van Nkoudou staat het vertrek van Clinton N'Jie. De aanvaller, die bij Tottenham geen uitzicht had op speelminuten, bewandelt de omgekeerde weg en gaat voetballen bij Marseille. De Franse subtopper huurt hem tot het einde van het seizoen van Tottenham.