OFFICIEEL: Courtois, Hazard en Batshuayi krijgen gezelschap van Spaanse linksback

OFFICIEEL: Courtois, Hazard en Batshuayi krijgen gezelschap van Spaanse linksback

31-08-2016 18:18

Chelsea heeft zich per direct versterkt met Marcos Alonso. De linksback komt over van Fiorentina en tekent een meerjarigcontract in Londen. Met de overgang is naar verluidt een transferbedrag van 27 miljoen euro gemoeid.

Fiorentina heeft de transfer via de officiële kanalen bevestigd, Chelsea inmiddels ook. De verdediger tekent een vijfjarig contract. "Ik ben heel blij. Dit is een stap omhoog in mijn carrière en ik denk dat dit de perfecte plek is voor mij om me verder te ontwikkelen. Het was een makkelijk besluit toen ik hoorde dat de club interesse in mij had", zegt Alonso op de website van Chelsea.

Alonso doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar slaagde er niet in om in Spanje door te breken. In Italië lukte hem dat wel. Alonso moet in Londen de strijd aangaan met landgenoot César Azpilicueta. De Spanjaard staat sinds 2012 onder contract in Londen en was daar  de afgelopen seizoenen basisspeler. De international krijgt er nu een geduchte concurrent bij.

De 25-jarige Alonso speelde sinds de zomer van 2013 bij Fiorentina. De verdediger kwam destijds over van Bolton Wanderers. Tussendoor werd Alonso voor de duur van één seizoen verhuurd aan Sunderland. De linksback kan ook als centrumverdediger en als linkermiddenvelder uit de voeten.