OFFICIEEL: Voormalige Bruggeling trekt naar de Primera Division

OFFICIEEL: Voormalige Bruggeling trekt naar de Primera Division

31-08-2016 23:22

Ryan Donk verkast per direct naar Spanje. De verdediger verruilt Galatasaray voor Real Betis, meldt het Algemeen Dagblad. Charly Musonda Junior krijgt zo gezelschap van de voormalige Nederlandse verdediger van Club Brugge.

Het verblijf van Donk bij Galatasaray is daardoor beperkt gebleven tot slechts een half seizoen. De club van trainer Jan Olde Riekerink haalde hem begin dit jaar op bij Kasimpasa. Volgens FOX Sports huurt Betis de verdediger van Galatasaray en heeft het tevens een optie tot koop bedongen.

Met enige fantasie kan Donk als opvolger van de naar Ajax vertrokken Heiko Westermann beschouwd worden. De Duitse routinier mocht transfervrij vertrekken van de Andalusiërs. Donk gaf eerder deze zomer ook aan een vertrek te overwegen vanwege de politieke onrust in Turkije. "Door de omstandigheden denk je daar zeker aan", zei hij in De Telegraaf.

Uiteindelijk speelde de Nederlander veertien competitiewedstrijden voor Galatasaray, waarvan acht als basisspeler. Eerder kwam Donk uit voor RKC Waalwijk, AZ, West Bromwich Albion en Club Brugge.

Update 23:22: Ryan Donk is officieel welkom geheten door Real Betis. De Nederlander wordt door de Spaanse club voor de rest van het seizoen gehuurd. Betis heeft in het huurcontract een optie tot koop laten opnemen.