OFFICIEEL: Ex-Genkenaar vindt nieuwe club in Zuid-Afrika

OFFICIEEL: Ex-Genkenaar vindt nieuwe club in Zuid-Afrika

31-08-2016 16:01

Anele Ngcongca heeft twee weken na zijn vertrek bij KRC Genk een nieuwe club gevonden. De Zuid-Afrikaan keert terug naar zijn thuisland. Hij gaat aan de slag bij de Mamelodi Sundowns.

Na enkele weken zoeken heeft Anele een nieuwe club gevonden. Na negen jaar bij Genk gespeeld te hebben werd zijn contract op 16 augustus van dit jaar ontbonden bij de Limburgers. Amper twee weken later heeft hij al een nieuwe club. De verdediger zette zijn handtekening onder een contract bij Mamelodi Sundowns, een club uit Zuid-Afrika. Dat bevestigde de club via de officiële kanalen.

Bij Mamelodi Sundowns moet hij één van de nieuwe sterkhouders gaan worden in het team van coach Pitso Mosimane. Anele kon kiezen voor enkele andere clubs uit Zuid-Afrika, maar koos dan toch voor de Mamelodi Sundowns. Anele stonds sinds 2007 op de loonlijst van Genk. In de jaren die volgden zou de Zuid-Afrikaan tot 278 officiële duels komen voor de Genkenaars. Vier prijzen schreef Anele op zijn naam met de Limburgers: twee maal de Beker van België (2009 en 2013), één keer de Supercup (2011) en natuurlijk één maal de landstitel (2011).