'Chelsea herhaalt 'Willian-truc' en wil Tottenham met lege handen achterlaten'

'Chelsea herhaalt 'Willian-truc' en wil Tottenham met lege handen achterlaten'

31-08-2016 13:49

Chelsea lijkt Tottenham Hotspur de loef af te steken in de strijd om Moussa Sissoko. De middenvelder van Newcastle United zoekt op deadlineday wanhopig naar een nieuwe club.

Interesse is er voldoende, maar de vraagprijs van Newcastle vormt vooralsnog het probleem. The Magpies willen dertig miljoen euro voor de Franse middenvelder vangen. Tottenham vindt dat te gortig, maar volgens L'Equipe is Chelsea wél bereid om dat op tafel gelegd. Inmiddels hebben The Blues contact met het management van de speler gezocht.

Chelsea lijkt er derhalve met de gewilde Sissoko vandoor te gaan. Of Tottenham, wetende dat Chelsea meer wil betalen, het bod alsnog verhoogt, is niet bekend. Sissoko was woensdag al niet meer op de training van de Franse nationale ploeg zodat hij zich volledig kon richten op de zoektocht naar een nieuwe club. Het is dan ook niet de vraag óf, maar waarheen de speler vertrekt.

De situatie lijkt op die rond de Braziliaan Willian, al was dat veel extremer. In de zomer van 2013 leek Tottenham Willian over te nemen van Anzhi Makhachkala. Hij was zelfs al gekeurd op White Hart Lane, toen Chelsea de creatieve middenvelder alsnog wegkaapte.