'Schweinsteiger legt Portugees aanbod naast zich neer; Mourinho woedend'

'Schweinsteiger legt Portugees aanbod naast zich neer; Mourinho woedend'

31-08-2016 11:23

Bastian Schweinsteiger heeft zich de woede van José Mourinho op de hals gehaald. De 32-jarige middenvelder weigerde een vrije transfer naar Sporting Portugal, tot grote onvrede van de Portugese manager van Manchester United.

Dat meldt The Daily Star woensdag. The Red Devils wilden zelfs een deel van het salaris van 225.000 euro per week blijven betalen, maar Schweinsteiger ziet geen heil in een Portugees avontuur. Mourinho zweert dat hij dit seizoen geen beroep doet op de Duitser, die eerder al werd verbannen uit de selectie. Dat kon Schweinsteiger echter niet overtuigen.

De oud-speler van Bayern München toonde zich onlangs nog strijdbaar. "Ik geloof in deze droom, als ik de kans krijg. Ik geloof in mijn kwaliteiten en wil de club helpen", liet hij weten. Schweinsteiger werd in zijn debuutseizoen op Old Trafford geplaagd door blessures en Mourinho is de wereldkampioen, die nog tot medio 2018 vastligt, liever kwijt dan rijk.

Alleen een avontuur in de Verenigde Staten lijkt Schweinsteiger weg te krijgen van Old Trafford. "De transferwindow in de VS is gesloten, dus ik ga nergens heen", stelt de Duitser. Clubs uit de MLS mogen vanaf januari weer spelers vastleggen.