'Anderlecht moest droomcoach opgeven na conflict met Mogi Bayat'

'Anderlecht moest droomcoach opgeven na conflict met Mogi Bayat'

31-08-2016 11:00
1

Anderlecht haalde deze zomer René Weiler als nieuwe trainer. Volgens Herman Van Holsbeeck was de Zwitser de eerste keuze, maar volgens De Morgen klopt dat niet. Paul Le Guen had ei zo na getekend.

De Morgen heeft een lijvig artikel gewijd aan Mogi Bayat. Die makelaar komt deze week veel in het nieuws, hij is zo goed als de huismakelaar geworden bij Anderlecht. Hij kan heel wat knappe transfers regelen voor Anderlecht, maar dat heeft ook zo zijn keerzijde.

Anderlecht wilde namelijk heel graag in zee gaan met de Fransman Le Guen. Beide partijen waren rond, op één detail na. Anderlecht en Bayat wilden dat Le Guen zijn huidige manager zou inruilen voor het bureau van Bayat. Le Guen weigerde dat, en zo kwam er geen akkoord. Ondertussen heeft Le Guen al een andere uitdaging gevonden, hij is nu de bondscoach van Nigeria. 

Bayat zal dat al bij al niet zo erg hebben gevonden, want hij heeft deze zomer toch al mooi verdiend. Onder meer de transfers van Jérémy Perbet, Dieumerci Ndongala, Stefano Okaka, Fabrice N'Sakala, Dennis Appiah, Hamdi Harbaoui en Massimo Bruno komen van hem. De vraag is echter of Anderlecht zo afhankelijk mag zijn van slechts één man.