'Belgische coach al na drie matchen op straat gezet in Midden-Oosten'

'Belgische coach al na drie matchen op straat gezet in Midden-Oosten'

31-08-2016 10:50

Patrick De Wilde is niet langer de coach van Al Khaleej. Bronnen uit Saoedi-Arabië meldden woensdagochtend dat hij al is ontslagen. Opvallend genoeg zou er ook direct een opvolger zijn aangesteld. 

Het is uiteindelijk een zeer kort trainersavontuur geworden voor De Wilde. Onze landgenoot was pas twee maanden als hoofdcoach actief bij Al Khaleej. De club kende geen goede start van het nieuwe seizoen, want de eerste twee matchen in de competitie werden verloren. De Wilde boekte zondag zijn eerste zege door Al Hazm met 1-0 te verslaan in de Crown Prince Cup, maar het bestuur heeft hem desondanks al op straat gezet. Jalal Qaderi zal hem naar verluidt vervangen.

De Wilde was hiervoor werkzaam bij KV Kortrijk. Karim Belhocine beschikte niet over de benodigde licenties om hoofdtrainer van de VeeKaa te zijn, waarna De Wilde werd aangesteld als stroman. De samenwerking verliep moeizaam, waarna hij al voor het seizoenseinde in het Midden-Oosten tekende. Dat avontuur is dus echter ook geen succes geworden.