'Entourage Odegaard niet blij met plan Real: talent heeft nog twee opties'

'Entourage Odegaard niet blij met plan Real: talent heeft nog twee opties'

30-08-2016 23:36

Martin Odegaard en zijn entourage staan voor een dilemma. Het Noorse supertalent moet kiezen tussen blijven bij Real Madrid Castilla of verhuurd worden aan een andere Spaanse club.

Aanvankelijk leek Odegaard op weg naar Stade Rennes, maar de Europese regelgeving staat die deal in de weg. Omdat de Noor nog geen achttien is, mocht hij niet opnieuw naar een ander land verkassen. Daar kwamen Real en de speler pas in een laat stadium achter, waardoor Odegaard nu nog amper tijd heeft om iets anders te vinden.

Als speler van onder de achttien mag je niet verhuurd worden aan een buitenlandse club. Real Madrid probeert nu een Spaanse club te vinden die Odegaard tot januari wil huren. Omdat de middenvelder op 17 december achttien wordt, kan hij in januari alsnog naar Rennes verkassen.

De familie van Odegaard is echter niet blij met dit plan, meldt AS. Zij willen niet dat hun zoon twee keer binnen een jaar van leefomgeving verandert. De twee overgebleven opties zijn derhalve: blijven bij Real Madrid Castilla of voor een heel seizoen aan een Spaanse club verhuur worden.