'Witsel heeft op slotdag toptransfer eindelijk te pakken'

'Witsel heeft op slotdag toptransfer eindelijk te pakken'

30-08-2016 23:18

Axel Witsel lijkt op de valreep nog een toptransfer te maken. De Rode Duivel zou Zenit Sint-Petersburg achter zich laten voor een avontuur bij de Italiaanse grootmacht Juventus.

Diverse Belgische en Italiaanse media, waaronder Sky Sport Italia, meldden dat Witsel dinsdagavond nog naar Turijn is gevlogen om daar woensdag de medische keuring te ondergaan. Mocht die geen problemen aan het licht brengen, dan mag Witsel zich officieel speler van Juventus noemen. Zo krijgt Witsel op de slotdag van de transfermarkt toch nog zijn toptransfer.

Zenit hoopte in eerste instantie 22 miljoen euro te ontvangen voor de middenvelder, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een bedrag van achttien miljoen euro. Voor de Russische topclub was het een van de laatste kansen om nog een geldbedrag over te houden aan Witsel, want de Rode Duivel beschikte in Sint-Petersburg over een aflopende verbintenis.

Met Witsel haalt Juventus opnieuw een grote naam binnen. Eerder deze zomer wist De Oude Dame zich al te versterken met onder meer Miralem Pjanic, Daniel Alves en Gonzalo Higuaín.