OFFICIEEL: Westerlo laat aanvaller terug naar zijn thuisland vertrekken

OFFICIEEL: Westerlo laat aanvaller terug naar zijn thuisland vertrekken

30-08-2016 20:23

Westerlo wil in de laatste dagen van de transferperiode nog af van een paar spelers. De Kemphanen hebben in ieder geval al een zorg minder, want Sherjill MacDonald is weg

De 32-jarige MacDonald wist al een tijdje dat hij geen plaats meer had bij Westerlo, afgelopen seizoen werd hij ook al verhuurd aan het Nederlandse Sparta. In zijn eerste seizoen bij Westerlo was hij sterk, maar na de promotie richting Eerste Klasse viel hij plots stil. Nu is er eindelijk een oplossing voor de spits op overschot.

MacDonald gaat terug in eigen land voetballen, bij Almere City. Die club speelt in de Jupiler League, de Nederlandse tweede afdeling. MacDonald is blij met die nieuwe uitdaging, zo vertelt hij op de officiële site. "Ik hoop veel minuten te gaan maken en met plezier te voetballen. De hele voorbereiding heb ik bij Westerlo meegemaakt, alleen de laatste wedstrijden heb ik niet meer gespeeld. Daardoor heb ik een kleine achterstand. Maar met de interlandbreak heb ik anderhalve week om hier mee te trainen. Ik hoop zo snel mogelijk van waarde te zijn voor de ploeg."

Lees ook: Transferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016-2017