OFFICIEEL: Zulte Waregem hengelt Nigeriaanse Olympiër binnen

OFFICIEEL: Zulte Waregem hengelt Nigeriaanse Olympiër binnen

30-08-2016 17:38

Zoals verwacht heeft Zulte Waregem de transfer van Kingsley Madu definitief afgerond. De Nigeriaanse linksback, die op de voorbije Olympische Spelen brons veroverde, heeft aan de Gaverbeek een contract ondertekend voor drie seizoenen, zo staat te lezen op de website van de West-Vlamingen.

Madu komt over van het Slowaakse AS Trencin, waar ook onder meer Moses Simon (nu KAA Gent) en Wesley Moraes (Club Brugge) hun doorbraak kenden. Hoewel de snelle linksachter met zijn twintig jaar nog maar aan de start van zijn loopbaan staat, kwam hij in Slowakijke al tot ruim zeventig officiële duels. 

Essevee zal Madu ongetwijfeld gevolgd hebben op de voorbije Olympiade in Rio de Janeiro, waar de verdediger vier keer in actie kwam voor Nigeria. Het Afrikaanse land veroverde in Brazilië de bronzen medaille door de kleine finale te winnen van Honduras. Madu werd overigens ook al één maal opgeroepen voor de A-ploeg van zijn land.

Einde Verboom?
Door de komst van Madu lijkt een transfer van Bryan Verboom stilaan vast te staan. De linksback staat al weken in de belangstelling van Leeds United, maar tot op heden kwam er nog geen akkoord uit de bus. Aangezien Zulte Waregem naast Madu eerder al Brian Hamalainen aantrok, lijkt men aan de Gaverbeek niet meer op Verboom te rekenen.

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017