Enkel goede herinneringen aan mijn jeugd in Genk, ik ben blij om terug te zijn

"Enkel goede herinneringen aan mijn jeugd in Genk, ik ben blij om terug te zijn"

30-08-2016 17:21

Op een officiële persconferentie heeft KRC Genk dinsdag Tino-Sven Susic voorgesteld. De Bosnische middenvelder rondde eerder op de dag zijn transfer af naar Limburg. In Genk keert Susic terug op het oude nest, aangezien hij er van zijn vijftiende tot zijn zeventiende in de jeugd speelde.

Susic kijkt met blijdschap terug op die periode, waarin hij samenspeelde met onder meer Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco. "Ik heb alleen maar goede herinneringen aan mijn verblijf bij de jeugd van Genk. Ik ben dan ook tevreden dat Genk mij terug naar hier gehaald heeft. Ik kijk nu al uit naar de Limburgse derby tegen STVV. Dan kan ik tegen Stef Peeters (ook een ex-ploegmakker uit de jeugd, nvdr.) spelen", aldus de Bosniër.

Na zijn passage in Genk verkaste de inmiddels 24-jarige Susic naar de jeugd van Standard. In Luik kreeg hij op termijn echter geen profcontract aangeboden. "Maar ik heb zeker geen gevoelens van revanche", verzekert hij. "Al vind ik het wel fijn dat de eerstvolgende wedstrijd van Genk op Standard zal zijn."

Nummer 10
Bij Genk is het vertrouwen in het voormalige jeugdproduct alvast groot. De Limburgers gaven Susic zelfs het nummer tien. "Waarom ik met dat nummer wil spelen ? Voor mij is dat een magisch nummer. De beste spelers spelen op die positie. Ik speel daar ook het liefst", solliciteert hij meteen bij Peter Maes.