OFFICIEEL: Arsenal trekt gewenste spits aan voor 20 miljoen

OFFICIEEL: Arsenal trekt gewenste spits aan voor 20 miljoen

30-08-2016 15:46

Lucas Pérez maakt de overstap naar Arsenal. Via de officiële kanalen maakt de Premier League-club dinsdagmiddag bekend dat de Spaanse spits is overgenomen van Deportivo la Coruna. The Gunners betalen naar verluidt zo'n twintig miljoen euro voor de aanvaller. 

Arsenal-manager Arsène Wenger liet afgelopen week al weten dat de transfer van Pérez zo goed als afgerond was. De aanvaller, die voorheen voor onder meer Rayo Vallecano, FC Karpaty Lviv (Oekraïne) en PAOK Saloniki speelde, gaat in Londen voor drie of vier jaar tekenen. Afgelopen jaargang was de aanvaller zeventien keer trefzeker in de Primera Division. Onder meer Everton en Southampton werden deze zomer aan Pérez gelinkt. 

"Lucas is niet alleen een echte doelpuntenmaker, hij is ook goed in de combinatie, hij heeft een prima eindpass in huis en heeft oog voor zijn medespelers. Hij heeft een geweldig seizoen bij Deportivo achter de rug." Waarschijnlijk wordt ook de komst van Shkodran Mustafi (24) zeer spoedig bekend gemaakt. Voor de Duitse verdediger van Valencia betaalt Arsenal naar verluidt zo'n veertig miljoen euro.