OFFICIEEL: Genk leent Köteles uit aan Waasland-Beveren

OFFICIEEL: Genk leent Köteles uit aan Waasland-Beveren

30-08-2016 15:24

KRC Genk heeft alsnog een oplossing gevonden voor Laszlo Köteles. De Hongaar blijft in België voetballen. Hij wordt voor één seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het heeft lang geduurd, maar Genk heeft een nieuwe club gevonden voor Köteles. De Hongaar wordt voor één seizoen uitgeleend aan Waasland-Beveren. Merveille Goblet kreeg zijn kans bij de Waaslanders dit seizoen. Hij maakte in de eerste wedstrijden echter een onzekere indruk. Daarom zocht de club nog naar een nieuwe doelman. Die heeft het gevonden bij Genk in de vorm van Köteles.

Köteles heeft nog een contract tot en met de zomer van 2019 bij Genk, maar mag dus vertrekken. Het afgelopen seizoen kwam hij zestien competitieduels in actie. Tijdens de heenronde was hij nog de eerste keus onder de lat, maar in december verloor hij zijn basisplaats aan de Nederlander Marco Bizot. Sindsdien keepte Köteles geen minuut meer voor Genk.

Update 15.24: Waasland-Beveren meldt via de officiële kanalen dat Köteles overkomt van KRC Genk. Hij wordt voor één seizoen geleend van de Limburgers.