OFFICIEEL: AA Gent stelt opvolger van Kums voor

OFFICIEEL: AA Gent stelt opvolger van Kums voor

30-08-2016 14:11
1

KAA Gent is ook nog niet klaar met zijn transfers. Het gaat in het slot van de mercato nog een Nigeriaanse middenvelder halen. Het gaat om Rabiu Ibrahim. Hij legt dinsdag zijn medische testen af en tekent voor drie jaar, meldt AllNigeriaSoccer.

Rabiu Ibrahim is een 25-jarige aanvallende middenvelder die op dit moment aan de slag is bij het Sloveense AS Trencin. Daar haalde Gent in het verleden al Moses Simon weg, een landgenoot van Ibrahim. De spelmaker heeft er al een heuse zwerftocht opzitten door Europa. Hij speelde in het verleden al voor onder meer Sporting Lissabon, PSV en Celtic Glasgow. 

De afgelopen twee seizoen was hij actief bij Trencin. Daar ontpopte hij zich tot een sterkhouder. Vorig seizoen was hij in 26 competitiewedstrijden goed voor vijf doelpunten en zeven assists. Hij kwam al vier keer in actie voor het Nigeriaanse A-elftal. Daarin kon hij nog niet scoren.

UPDATE 14.11: AA Gent heeft Ibrahim officieel binnen. Hij komt over van AS Trencin en zette zijn handtekening onder een driejarig contract.

Lees ook: Transferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017