Zenit Sint-Petersburg zoekt een akkoord met Juventus voor Witsel

Zenit Sint-Petersburg zoekt een akkoord met Juventus voor Witsel

30-08-2016 12:27

Een vertrek van Axel Witsel bij Zenit Sint-Petersburg behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Het Italiaanse Juventus wil de middenvelder graag overnemen. Dat vertelt Zenit-coach Mircea Lucescu.

In een gesprek met Dolce Sport brengt hij meer duidelijkheid over de situatie van Witsel. "We hadden een serieus voorstel van Everton gekregen voor Witsel, maar dat weigerde hij", onthult Lucescu. Een transfer van de Rode Duivel is nog steeds mogelijk. Juventus zou interesse tonen. "We hebben nog twee dagen de tijd om een overeenkomst te bereiken."

Lucescu geeft toe dat Zenit het geld van de verkoop nodig heeft. "Ze (Witsel en Ezequiel Garay, red) zijn waardevolle spelers die Zenit drie à vier jaar geleden voor veel geld heeft overgenomen. Door de Financial Fair Play-regels kunnen we het geld van uitgaande transfers goed gebruiken", aldus de Roemeense coach. Juventus zou al vijftien miljoen euro geboden hebben op Witsel, maar dat was nog niet genoeg voor Zenit dat zelf veertig miljoen euro betaalde voor de middenvelder.