'Chelsea heeft gewenste back bijna binnen: 25 miljoen euro voor Spanjaard'

'Chelsea heeft gewenste back bijna binnen: 25 miljoen euro voor Spanjaard'

30-08-2016 12:01

Chelsea lijkt zich te gaan verzekeren van de diensten van Marcos Alonso. De multifunctionele verdediger van Fiorentina kost de Premier League-grootmacht ongeveer 25 miljoen euro. 

Spaanse en Britse media melden dat Chelsea en Fiorentina druk aan het onderhandelen zijn over de transfer van Alonso (25). De linkspoot doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, speelde tussen 2010 en 2013 voor Bolton Wanderers en staat sinds drie jaar onder contract bij La Viola. In het seizoen 2014/15 verhuurde Fiorentina de vleugelverdediger, die ook in het centrum van de defensie uit de voeten kan, aan Sunderland. 

Chelsea wil zich deze week koste wat kost nog versterken met een extra verdediger. Manager Antonio Conte vindt dat zijn sterrenselectie te weinig achterhoedespelers bevat. Naast Alonso wordt ook een Nederlander gelinkt aan The Blues: Chelsea zou een gigantisch bod op Stefan de Vrij (SS Lazio) aan het voorbereiden zijn. Of zijn club in extermis wil meewerken aan een transfer, is nog maar de vraag.