Vannieuwkerke in het nauw na 'nazibericht': Als mens is hij heel diep gezakt

Vannieuwkerke in het nauw na 'nazibericht': "Als mens is hij heel diep gezakt"

30-08-2016 09:16
1

Karl Vannieuwkerke pakte maandag uit met een opmerkelijke post op Facebook. Zijn dochter speelt minivoetbal, maar mocht afgelopen weekend niet spelen omdat ze haar identiteitskaart niet bij had. Er volgde een scheldtirade van Vannieuwkerke, en daar kon de ref in kwestie niet mee lachen.

Vannieuwkerke was bijzonder hard voor de scheidsrechter. "U was in uw eigen atelier van regeltjes voor geen rede vatbaar. Ik zag dat u achter uw bril duidelijk genoegen schepte in uw superioriteit. Toen een kind een iets te felle tackle deed, snauwde u het kind toe dat het bij een volgende vergrijp mocht gaan douchen. U deed dat met een stem zoals ze tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitse bunkers moet hebben geklonken."

Het bericht van Vannieuwkerke werd snel heel populair, maar niet bij de ref in kwestie. Luc Dhondt reageert op de harde boodschap. "Ik ben zelf een vader en grootvader. Natuurlijk bloedde mijn hart toen ik dat meisje zag wenen omdat ze niet mocht meedoen. Maar stel nu eens dat ik ze wel had laten spelen en ze had bijvoorbeeld een been gebroken, dan was ik wel verantwoordelijk. Dan kon ik geschorst en beboet worden. Wat had hij dan geschreven? Het is toch niet omdat hij een BV is, dat de reglementen niet voor hem gelden", reageert hij in Het Nieuwsblad.

Dhondt vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan. "Ik sta recht in mijn schoenen. En de hele minivoetbalwereld zal beseffen dat ik mijn werk voor 300 procent gedaan heb. Ik heb altijd heel veel respect gehad voor de journalist Karl Vannieuwkerke, maar als mens is hij nu toch zeer diep gezakt in mijn achting. Ik ben altijd bereid om dit persoonlijk uit te praten met hem en als de minivoetbalfederatie uitleg vraagt, zal ik die graag verschaffen."