Als ze van Swansea een paar miljoen krijgen, is dat een mirakel of een grap

"Als ze van Swansea een paar miljoen krijgen, is dat een mirakel of een grap"

29-08-2016 23:40

RSC Anderlecht heeft maandag hard toegeslagen op de transfermarkt. Paars-wit betaalde een recordbedrag om de Roemeen Nicolae Stanciu binnen te halen. Volgens analist Peter Vandembempt zijn de problemen van Anderlecht echter nog niet opgelost.

"Ik heb Stanciu toevallig een paar keer zien spelen in de voorrondes van de Champions League", aldus Vandenbempt op de website van Sporza. "Hij is een geweldige speler met goede statistieken. Stanciu is heel doelgericht met een geweldige trap in beide voeten. Hij kan als nummer tien spelen, maar kan ook uit de voeten op de flank."

"De grote problemen van paars-wit situeren zich toch duidelijk achteraan. Tegen Gent was het defensief gezien een drama. Zelfs donderdag tegen het zwakke Slavia waren er al veel onzekerheden. Er is een manifest gebrek aan kwaliteit en leiderschap. Of een probleem van pseudo-leiderschap, zoals Kara Mbodji. Als ze werkelijk een paar miljoen krijgen van Swansea, is dat een mirakel of een grap."

"Anderlecht moet de komende dagen zeker twee sterke, ervaren topverdedigers binnenhalen. Daar ligt de prioriteit. Op deze manier krijgt Weiler nooit defensieve stabiliteit. Die is echt broodnodig om het voetbal te brengen dat hij ook wil brengen."