'Lukaku zijn ogen vielen open na het zien van Kums op training'

'Lukaku zijn ogen vielen open na het zien van Kums op training'

29-08-2016 22:54

De nationale ploeg bereidt zich momenteel voor op de komende wedstrijden. In de selectie zit er geen Sven Kums. Roberto Martinez selecteerde de nieuwe middenvelder van Udinese niet. Tot groot ongeloof van onder meer Jan Mulder.

"Waarom zit die niet bij de Rode Duivels", vraagt Mulder zich af in Extra Time. "Geen enkele speler uit de Belgische competitie. Een schande. Ontslaan die Martinez", reageert hij nog cynisch. "Ik dacht dat de Rode Duivels een speler zoals Kums nodig heeft. Hij is 28 jaar, die moet in het nationale elftal spelen", klinkt het.

Kums werd in het verleden al geselecteerd voor de Rode Duivels. Op de training kon hij duidelijk wel indruk maken. Dat onthult Filip Joos. "Romelu Lukaku zei los van de camera dat zijn ogen openvielen na het zien van Kums op training." Tot een nieuwe selectie kwam het nog niet. Zo was Kums er niet bij op het EK. Martinez koos deze keer voor Steven Defour. Goede prestaties in Italië zullen de Spanjaard misschien toch kunnen overtuigen om Kums opnieuw te selecteren.