Mirallas en Wilmots kunnen ondanks gemist EK nog steeds door één deur

Mirallas en Wilmots kunnen ondanks gemist EK nog steeds door één deur

29-08-2016 22:25

Kevin Mirallas is er opnieuw bij. De flankaanvaller van Everton werd door Roberto Martinez geselecteerd voor de Rode Duivels. Onder Marc Wilmots verloor Mirallas zijn plekje. Maar boos op de ex-bondscoach is hij daarom niet.

"Ik heb nooit echt een probleem gehad met Wilmots", zegt Mirallas in een gesprek met Sky Sports. "Bij Everton speelde ik de twee maanden voor het EK niet zoveel. En wanneer je een sterk team hebt zoals België, moet je beslissingen nemen. Dat is nu eenmaal voetbal. Ik heb daarom ook helemaal geen probleem met hem. Ik heb hem graag want hij is een goede man."

Mirallas is er dus opnieuw bij. Mogelijk zitten er zelfs speelminuten in in de oefenwedstrijd tegen Spanje. "Ik ben blij voor mezelf en mijn familie dat ik mijn land weer kan vertegenwoordigen. Dat ik net in Spanje, het land van origine van mijn vader, mag spelen, maakt het nog leuker."

Martinez
Met Martinez heeft België nu een nieuwe bondscoach. Is Mirallas verrast dat de KBVB besloot om de Spanjaard aan te trekken? "Ja en nee. Ja omdat hij na zijn ontslag bij Everton heeft gekozen voor een job bij een nationaal team. Maar ook nee, omdat hij een goede manager is die voetbal kent", besluit Mirallas.