'Italiaanse topclub gaat nieuwe poging ondernemen om Witsel los te weken'

'Italiaanse topclub gaat nieuwe poging ondernemen om Witsel los te weken'

29-08-2016 21:12

Drie dagen voor het sluiten van de transfermercato zit Axel Witsel nog steeds bij Zenit Sint-Petersburg, ondanks zijn uitdrukkelijke wens om de Russische topclub te verlaten. Juventus lijkt nog steeds bereid de middenvelder over te nemen, maar dan moet Zenit zijn vraagprijs verlagen.

Het toptarget van de Oude Dame is nog steeds Blaise Matuidi. Volgens Calciomercato heeft Juventus een hoger bod uitgebracht op de Franse international, maar hij zou liever bij Paris Saint-Germain blijven. Als de transfer van Matuidi niet doorgaat, zal de Italiaanse topclub zijn vizier richten op Witsel. 

Juventus zal wel met een pak geld over de brug moeten komen. Volgens Calciomercato wil Zenit 30 miljoen euro incasseren. Everton was bereid dat bedrag te betalen, maar Witsel zag een overstap niet zitten. Juventus heeft al een bod uitgebracht van 18 miljoen euro plus 4 miljoen euro aan bonussen. Dat werd echter geweigerd, omdat het verschil met het bod van Everton te groot was.

Nu de transfermarkt bijna gaat sluiten, lijkt Zenit bereid zijn vraagprijs te laten zakken. De Russen zouden tevreden zijn met 25 miljoen euro plus een aantal bonussen. Als Juventus akkoord gaat met deze voorwaarden heeft Witsel zijn droomtransfer eindelijk te pakken.