Defour: Niveau van deze groep is nog gestegen sinds mijn laatste selectie

Defour: "Niveau van deze groep is nog gestegen sinds mijn laatste selectie"

29-08-2016 20:55

Steven Defour is na het gemiste Europees Kampioenschap opnieuw Rode Duivel. De middenvelder van Burnley is dan ook heel enthousiast in zijn eerste reactie.

"Ik was verrast om Roberto Martinez te zien na onze 2-0 zege tegen Liverpool", zei Defour aan Het Laatste Nieuws "Nadien had ik mijn selectie wel verwacht. Dat ik het EK heb gemist was een domper, maar dat is voorbij nu. Ik merkte op de eerste training meteen dat het niveau van de groep nog gestegen is sinds mijn laatste selectie. Iedereen evolueert nog steeds."

"Dat ik nu in de Premier League speel, heeft zeker meegespeeld bij mijn selectie", legt Defour uit. "De Engelse competitie heeft meer aanzien. Daarom was Burnley ook de juiste stap. We spelen een ander soort voetbal dan ik gewoon ben, met weinig balbezit en veel lopen achter de bal. Het was een zware eerste week, met eerst de transferbeslommeringen, dan enkele typische Engelse trainingen en vervolgens al meteen de wedstrijd tegen Liverpool. Maar de omschakeling is vlot verlopen. Ik pas me snel aan."

Henry
Defour kwam ook nog eens terug op de verrassende komst van Thierry Henry als assistent coach bij de Rode Duivels. "Iedereen is blij met de komst van Thierry. Hij heeft veel ervaring en zal vooral de aanvallers kunnen helpen. Op de eerste training hield hij zich low-profile, maar wanneer het nodig was, deed hij zijn duit al wel in het zakje", besloot de middenvelder.