'Chelsea gaat 80 miljoen besteden en wil héél ver gaan voor verdediger'

'Chelsea gaat 80 miljoen besteden en wil héél ver gaan voor verdediger'

29-08-2016 20:16

Chelsea gooit in de absolute slotfase van de zomerse transfermarkt alle remmen los om een extra centrale verdediger aan te trekken. De naam van Stefan de Vrij (SS Lazio) blijft rondzingen op Stamford Bridge, schrijven Engelse media maandag. 

The Blues zouden eerder deze maand een bod van ongeveer 25 miljoen euro hebben uitgebracht op de voormalige speler van Feyenoord. Lazio veegde dat aanbod direct van tafel. Nu de transfermarkt nog maar ruim twee dagen geopend is, lijkt Chelsea licht wanhopig te raken. Manager Antonio Conte wil koste wat kost een extra verdediger aan zijn sterrenselectie toevoegen. Eerder bood de Londense grootmacht ruim vijftig miljoen op Napoli-stopper Kalidou Koulibaly. 

Volgens onder meer The Sun heeft Chelsea-eigenaar Roman Abramovich de Italiaan nu liefst tachtig miljoen euro toegezegd. Conte mag dat geld besteden aan een verdediger en eventueel een linksback. Lazio wil in principe niet meewerken aan een transfer van De Vrij, maar wanneer Chelsea minimaal veertig miljoen euro op tafel legt, is het onwaarschijnlijk dat de Serie A-club blijft weigeren. De Nederlandse international ligt nog tot medio 2018 vast in Rome.