'Nu weten de bestuursleden van RSCA weer waarom ze Vanhaezebrouck wilden'

'Nu weten de bestuursleden van RSCA weer waarom ze Vanhaezebrouck wilden'

29-08-2016 13:54

Peter Vandenbempt heeft in de wedstrijd tussen AA Gent en Anderlecht (2-2) gezien dat paars-wit nog heel wat werk voor de boeg heeft. De Buffalo's overklasten Anderlecht met momenten. Dat heeft volgens Vandenbempt grotendeels te maken met Hein Vanhaezebrouck.

"Wat Gent in de eerste helft liet zien, was in één woord fantastisch. Alles wat het voetbal van Gent de voorbije twee jaar zo onweerstaanbaar aantrekkelijk heeft gemaakt, zat erin: dominant, geweldig positiespel, snelheid van uitvoering, balcirculatie, diepgang, heel veel doelgevaar", vertelt hij aan Sporza. "Met een beetje afwerking maakt Gent er drie of vier in de eerste helft."

Anderlecht kon hem helemaal niet overtuigen. "En ik heb Anderlecht al wel vaker in eigen huis zo hulpeloos overspeeld zien worden als gisteren in de eerste helft. Het raakte werkelijk geen bal. Maar dat was in de Champions League, tegen PSG of Bayern München. Dus in eigen land is dat toch wel een beetje pijnlijk."

Vanhaezebrouck
René Weiler is de nieuwe coach van paars-wit, maar Anderlecht toonde ook interesse in Vanhaezebrouck. "Op de eretribune wisten die bestuurders van Anderlecht weer waarom ze deze zomer zo graag Vanhaezebrouck als trainer hadden binnengehaald. Dat voetbal van AA Gent is nu precies waar zij zelf en vooral ook de Brusselse fans al vele jaren naar verlangen. Voor alle duidelijkheid: ik weet niet of met het huidige materiaal van paars-wit Vanhaezebrouck dat zou kunnen brengen", besluit Vandenbempt.