Vizier op Europa: Opponenten van Anderlecht weten evenmin te winnen

Vizier op Europa: Opponenten van Anderlecht weten evenmin te winnen

28-08-2016 23:50

Anderlecht zag zondag tegen AA Gent de zege in extremis uit handen glippen: 2-2. Maar hoe verging het de opponenten uit de Europa League? VoetbalPrimeur.be zette de resultaten van Saint-Étienne, FSV Mainz 05 en Gabala FK even op een rijtje.

AS Saint-Étienne-Toulouse: 0-0
Vorm: G-W-V
De Fransen kwamen voor eigen publiek niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Toulouse. Saint-Étienne had veel meer balbezit, maar kon het overwicht niet omzetten in goals. De club is na drie matchen met 4 op 9 terug te vinden op een tiende plaats in de Ligue 1.

Borussia Dortmund-FSV Mainz 05: 2-1
Vorm: V
Het Duitse FSV Mainz 05 kwam zaterdag voor de eerste keer in actie tijdens de competitie. De nummer zes van vorig seizoen kreeg met titelkandidaat Borussia Dortmund direct een zware tegenstander op de openingsspeeldag. Een stunt zat er niet in. Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang toonde weer zijn klasse met twee goals en werd de matchwinnaar. Yoshinori Muto maakte in de 93e minuut nog de aansluitingstreffer voor de bezoekers, maar dit doelpunt was enkel voor de statistieken.

Gabala FK, de onbekende tegenstander uit Azerbeidzjan, kwam dit weekend niet in actie. De Premyer Liqa wordt pas weer op 7 september hervat.