Praet valt in en debuteert met nipte overwinning bij Sampdoria

28-08-2016 23:09

Dennis Praet heeft zijn zondagavond zijn debuut gemaakt voor Sampdoria. De kersverse aanwinst speelde dertig minuten mee en debuteerde met een 2-1 thuiszege op Atalanta Bergamo. Sampdoria blijft zo medekoploper in de Serie A.

Sampdoria had zijn eerste competitiematch gewonnen en gaf de goede start voor eigen publiek een prima vervolg. Praet begon op de bank, maar mocht na een uur als meest vooruitgeschoven middenvelder invallen voor matchwinnaar Edgar Barreto. Sampdoria stond op dat moment al op een 2-1 voorsprong.

De thuisploeg kwam na 27 minuten wel op achterstand door een doelpunt van Franck Yannick Kessie. De ervaren Fabio Quagliarella bracht de stand niet veel later in evenwicht met een benutte penalty. Sampdoria boog de achterstand nog voor rust helemaal om via een rake kopbal van Barreto. Atalanta Bergamo speelde toen al met een man minder, nadat Carlos Carmona zijn tweede gele kaart ontving.

Praet kwam er vervolgens na een uur spelen in. Met onze landgenoot in het veld behielden de Blucerchiati de controle over de match en werd de zege niet meer uit handen gegeven. Praet en co. staan nu samen met stadsgenoot Genoa, Juventus en Sassuolo bovenaan in de Serie A.