Vizier op Europa: Tegenstanders van Club hebben ook een lastig weekend

28-08-2016 22:31

Club Brugge leed zondagmiddag punverlies tegen Standard Luik: 2-2. Maar hoe verging het de Europese tegenstanders? VoetbalPrimeur.be zette de resultaten van Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen even op een rijtje.

Leicester City-Swansea City: 2-1
Vorm: W-G-V
De titelverdediger in de Premier League boekte zaterdag op de derde speeldag de eerste overwinning van het seizoen. Jamie Vardy en Wes Morgan zorgden voor een comfortabele voorsprong. Riyad Mahrez kon de match beslissen, maar hij zag zijn strafschop gestopt worden. De Nederlander Leroy Fer bracht tien minuten voor tijd de spanning terug met een rake kopbal voor de gasten uit Wales, maar de zege van Leicester City kwam niet meer in gevaar.

Sporting Lissabon-FC Porto: 2-1
Vorm: V-W-W
Het weekend verliep minder positief voor FC Porto. Zondag werd namelijk de kraker tegen rivaal Sporting Lissabon met 2-1 verloren. Felipe zorgde nog voor een vroege voorsprong, maar Islam Slimani en Gelson maakten deze voor rust nog ongedaan. Sporting Lissabon is nu met 9 op 9 de trotse koploper. Porto zakte door het verlies naar de vijfde plaats in de Portugese Primeira Liga.

Brøndby IF-FC Kopenhagen: 1-1
Vorm: G-G-W
FC Kopenhagen speelde in Denemarken ook een absolute topper. De ploegen hadden 14 punten na zes matchen en deelden de koppositie. Zondag stonden beide teams tegenover elkaar. Het duel kende uiteindelijk geen winnaar. Aanvaller Andrija Pavlovic zette Kopenhagen vlak voor rust op 1-0. Andrew Hjulsager bezorgde de thuisploeg nog een verdiend punt in een evenwichte match. De koplopers blijven zo ongeslagen in de competitie.