Barcelona blijft foutloos in Primera Division dankzij kopgoal van Rakitic

28-08-2016 22:18

FC Barcelona heeft zondagavond ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Athletic Bilbao werd in San Mames getrakteerd op een 0-1 nederlaag.

Barça kwam in de eerste helft op voorsprong door een kopgoal van Ivan Rakitic. Arda Turan vertolkte de rol van aangever, na een schitterende aanval. De wedstrijd verliep in een moordend tempo, maar doelpunten leverde het in het vervolg niet meer op. Lionel Messi kreeg na rust een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2, maar slaagde er niet in zijn derde doelpunt van het seizoen te maken.

De drie punten zijn echter binnen voor Barça, dat foutloos blijft in de Primera División. De Nederlandse aanwinst Jasper Cillessen bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. De doelman komt de komende twee weken nog niet in actie voor Barça, omdat het papierwerk na zijn overstap van Ajax nog niet is afgerond. In de openingsfase zag hij Marc-André Ter Stegen na een blunder ontsnappen aan een tegengoal.