Pozuelo loodst Racing Genk naar zuinige zege tegen Zulte Waregem

28-08-2016 21:50

Racing Genk heeft zondagavond de drie punten thuisgehouden tegen Zulte Waregem. Na een wedstrijd zonder veel opwinding werd het 1-0 dankzij een doelpunt van Alejandro Pozuelo.

De eerste helft werd aan een hoog tempo gespeeld, maar veel kansen leverde dat niet op. Marco Bizot pakte uit met een zweefduik op een schot van Marvin Baudry. Aan de overzijde moest Sammy Bossut ingrijpen na een kopbal van Alejandro Pozuelo. Toen diezelfde Spanjaard een vrije trap richting het doel schilderde, was Bossut opnieuw bij de pinken.

Genk begon met aanvallende intenties aan de tweede helft, maar vond geen gaatje in de afweer van Zulte Waregem. Een schot van Wilfried Ndidi werd makkelijk gepareerd door Bossut. Essevee kwam ook nog eens dreigen, maar de omhaal van Mbaye Leye miste kracht. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Pozuelo de ban brak. Hij kreeg te veel ruimte in het strafschopgebied en krulde de bal heerlijk binnen. Zulte Waregem kon geen vuist meer maken tegen een controlerend Genk, dat dankzij Pozuelo de drie punten kon thuishouden.