Vanhaezebrouck wist dat Weiler ging ingrijpen: Had ik voorspeld tijdens de rust

Vanhaezebrouck wist dat Weiler ging ingrijpen: "Had ik voorspeld tijdens de rust"

28-08-2016 21:08

AA Gent heeft in extremis een puntje kunnen sprokkelen tegen RSC Anderlecht in het Constant Vanden Stock Stadion. Hein Vanhaezebrouck was opgelucht dat zijn team toch nog kon gelijkmaken.

"Het thuispubliek zag een goede wedstrijd, maar niet van hun ploeg", vertelde de Gent-trainer voor de microfoon van Sporza Radio. "We hebben vandaag voetbal gebracht waarvoor de supporters naar het stadion komen. Die actie waarbij Kums op het kader knalt, was geweldig."

"Een nederlaag was een enorme ontgoocheling geweest. Onze eerste helft was de beste van het jaar. Tijdens de tweede helft hebben we Anderlecht in een zetel gezet door heel snel in de fout te gaan."

René Weiler greep in bij de rust en zette Frank Acheampong op rechtsachter om Moses Simon op te vangen. "Ik had dat tijdens de rust al voorspeld. Hij moest natuurlijk iets doen. Simon was levensgevaarlijk."

Uiteindelijk zorgde Nana Asare diep in de toegevoede tijd voor de verdiende gelijkmaker. "Ik ben heel tevreden met zijn inbreng. Hij heeft ons vandaag gered."