Nana Asare bezorgt AA Gent op het nippertje een punt tegen zwak Anderlecht

28-08-2016 19:50

RSC Anderlecht en AA Gent hebben 2-2 gelijkgespeeld in het Constant Vanden Stockstadion. De thuisploeg kwam op voorsprong na een strafschop van Tielemans. Moses Simon bracht zijn team op gelijke hoogte met een heerlijke knal, maar in de tweede helft schonk Teodorczyk zijn team opnieuw een voorsprong na dom balverlies van Lasse Nielsen. De zege werd in extremis toch nog uit handen gegeven.

Gent ging het best van start en nam de wedstrijd resoluut in handen. Renato Neto kreeg te veel ruimte, maar zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Niet veel later moest Davy Roef zijn ploeg overeind houden op pogingen van Milicevic en Foket. De thuisploeg kon geen vuist maken in het openingskwartier, maar kwam verrassend op voorsprong. Renato Neto beging een domme overtreding op Frank Acheampong in de zestien. Youri Tielemans zette zich achter de bal en trapte de strafschop feilloos binnen.

Lang kon Anderlecht niet genieten van die voorsprong. Een herboren Moses Simon maakte meteen gelijk met een prachtige knal vanaf de rand van de zestien. Gent bleef doordrukken, maar was onmondig voor de kooi van Roef. Sluipschutter Perbet kreeg drie opgelegde kansen, maar miste ze allemaal. Beide ploegen gingen rusten met 1-1, terwijl Gent eigenlijk op een 1-3 of 1-4 voorsprong had moeten staan. Anderlecht werd tijdens de eerste helft helemaal weggespeeld door Gent.

René Weiler besefte dat ook en greep in bij de rust. De tegenvallende Diego Capel bleef in de kleedkamer, net als Stéphane Badji. De wissels leken meteen te renderen. Lukasz Teodorczyk profiteerde van balverlies bij Lasse Nielsen. Hij pakte uit met een knappe individuele actie en verschalkte Gent-doelman Jacob Rinne met een schicht in het zijnet. De Buffalo’s probeerden het evenwicht te herstellen, maar botsten op een beter georganiseerd Anderlecht.

De ingrepen van Weiler hadden duidelijk een positief effect. Sven Kums kon pas na een kwartier in de tweede helft nog eens dreigen namens Gent, maar zijn heerlijke knal strandde op de kruising. Anderlecht beperkte zich nadien tot het verdedigen van de 2-1 voorsprong. Gent probeerde nog wel, maar kon geen opening meer vinden. Tot Nana Asare diep in de toegevoegde tijd toch een gaatje vond en de gelijkmaker fantastisch binnenknalde.