Ik ben blij dat ik terug ben. Op de tribune zitten is niets voor mij

"Ik ben blij dat ik terug ben. Op de tribune zitten is niets voor mij"

28-08-2016 16:04

Opvallende naam in de wedstrijdkern bij KV Mechelen zaterdag tegen Westerlo. Kapitein Seth De Witte is na zijn blessure op de openingsspeeldag terug en mocht in de tweede helft invallen.

"Ik ben blij dat ik er terug bij ben. Op de tribune zitten is niks voor mij. Dan eet ik de omheining bijna op", zei hij na de wedstrijd op de website van zijn club. De Witte kijk ook nog eens terug naar de wedstrijden van zijn ploeg zonder hem.

"Na het gelijkspel in Beveren wisten we dat we hier eigenlijk moesten winnen. Die achterstand ombuigen geeft een mentale boost. We kunnen spreken van een geslaagde start", blikt hij terug. "Nu moeten we zorgen dat we thuis van STVV winnen zodat we echt ‘mee’ zijn."

"Vorig seizoen waren we vaak op achtervolgen aangewezen en bezweken we telkens onder de druk wanneer we een belangrijke stap konden zetten. Voetbal wordt vaak beïnvloed door kleine zaken. De penalty in Eupen die niet omgezet wordt, is daar een mooi voorbeeld van. Vorig jaar was dat sowieso een doelpunt. Op dit moment rolt de bal goed voor ons, maar we dwingen dat ook af", besluit hij.