Mertens bewijst ongelijk van coach en loodst Napoli voorbij Milan (video)

28-08-2016 11:45

Dries Mertens en zijn club Napoli hebben hun eerste overwinning van het nieuwe seizoen beet. AC Milan werd met 4-2 verslagen. Mertens kreeg een basisplaats na zijn knalprestatie van vorig week en ontgoochelde allerminst.

Op de openingsspeeldag schonk de Rode Duivel zijn club op de valreep een puntje tegen Pescara met twee doelpunten. Ook tegen Milan leverde de winger een knalprestatie af. Hij was de bedrijvigste Napolitaan tijdens de eerste helft, maar scoren lukte niet. Topaankoop Arek MIlik was de afwerker van dienst met twee doelpunten.

Napoli ging rusten met een 2-0 voorsprong, maar meteen na de pauze klom Milan op gelijke hoogte dankzij doelpunten van Niang en Suso. Geen probleem voor de thuisploeg, want daar was Mertens weer. Callejon kon een zoveelste schot van de Rode Duivel in de rebound afwerken. Mertens kreeg in de 78ste minuut een applauswissel, waarna opnieuw Callejon de 4-2 eindstand op het scorebord zette.