'Maher heeft nog drie dagen: Anderlecht ligt op vinkenslag'

'Maher heeft nog drie dagen: Anderlecht ligt op vinkenslag'

28-08-2016 11:34
1

Adam Maher mikt in de absolute slotfase van de zomerse transfermarkt nog altijd op een vertrek bij PSV. Volgens De Telegraaf hebben Fenerbahçe en Anderlecht zich aangediend als mogelijke bestemmingen voor de 23-jarige middenvelder. 

In Eindhoven hoeft Maher dit seizoen niet op veel speeltijd te rekenen en dus zijn de club en de spelmaker op zoek naar een oplossing. Anderlecht zou een helpende hand kunnen bieden. De grootmacht uit Brussel wilde graag AZ-international Markus Henriksen inlijven, maar hij staat op het punt om een contract te tekenen bij Premier League-promovendus Hull City.

Paars-Wit gaat nu vol voor Nicolae Stanciu, maar die onderhandelingen verlopen moeizaam. Moest de Roemeen onhaalbaar blijken, denkt Anderlecht aan de komst van Maher. Eerder deze zomer zoemde de naam van de oud-speler van AZ ook al rond bij de Jupiler Pro League-formatie. 

Fenerbahçe zou ook geïnteresseerd zijn in de rechtspoot. Trainer Dick Advocaat had aanvankelijk zijn zinnen gezet op Hakim Ziyech (FC Twente), maar de Marokkaanse spelmaker bleek onbetaalbaar voor de Turkse topclub. Dat heeft mede te maken met Financial Fairplay-regels waar Fenerbahçe zich aan dient te houden. Maher zou nu als een goedkoper alternatief voor Ziyech gelden.