D-day voor Anderlecht, laatste kans voor Van Holsbeeck

D-day voor Anderlecht, laatste kans voor Van Holsbeeck

28-08-2016 09:03

Komt hij of komt hij niet? Die vraag brandt dezer dagen op de lippen van de Anderlecht-fans als het over Nicolae Stanciu gaat. De door paars-wit gegeerde Roemeen wil graag weg, maar Steaua Boekarest houdt het been stijf als het over de transferprijs gaat. Zondag vinden (de laatste?) onderhandelingen plaats.

Anderlecht heeft zijn bod al verhoogd tot zeven miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen. Stanciu kan zijn Roemeense werkgever dus negen miljoen euro opleveren, maar dat vindt voorzitter George Becali niet genoeg. "Als ze tien miljoen euro geven, is hij van hun", klinkt het in Digi.

Anderlecht haalde deze zomer al Alexander Chipciu weg bij Steaua. "Hun eerste aanbieding bedroeg één miljoen euro, maar na een maand onderhandelen kregen we het drievoudige. Nu bieden ze negen miljoen euro, maar ik wil er tien."

Als de clubs ze zondag uitkomen, wordt Stanciu de duurste aankoop ooit van Anderlecht. Maar zover is het dus nog niet. "Als de clubs een akkoord vinden, zal Stanciu een overeenkomst tekenen met Anderlecht. Zo niet, is er geen probleem. Stanciu voelt zich goed bij Steaua en zal dan zeker tot de winter blijven", aldus bestuurslid Anamaria Prodan in Sports Gazette.