Jongste Lukaku maakt indruk in Italië: 'Topaankoop'

28-08-2016 08:46
1

Er waren wat vraagtekens of Jordan Lukaku al wel klaar was voor het niveau van de Serie A, maar na twee weken heeft de jongste Lukaku die twijfels al weggespeeld. Ook tegen landskampioen Juventus (0-1) stond de linkspoot in de basis en hij oogstte alweer lof.

In de ambitieuze 3-4-3 van trainer Simone Inzaghi nam Jordan de linkerflank voor zijn rekening. In de beginfase leefde hij zich aanvallend uit, nadien moest hij ook mee terugzakken om Juventus af te houden. De Rode Duivel kwam regelmatig Dani Alves tegen, maar trok zich uit de slag tegen de ervaren Braziliaan.

Op 63 minuten had de van Oostende overgekomen Lukaku maar één fout nodig, verloor hij slechts één keer de bal en liet hij een passing percentage van 81% noteren. Niet slecht en dat zag ook het kritische Lazio-publiek. Bij de wissel gingen de handen op elkaar voor onze landgenoot. Enig werkpuntje is wel zijn voorzet, die meermaals de mist inging.

Overigens scoorde Sami Khedira het enige doelpunt van de wedstrijd, niet toevallig enkele minuten nadat Lukaku naar de kant werd gehaald.