Ciman wint met Montreal, Van Damme valt geblesseerd uit

28-08-2016 07:24

Vannacht stond in de Verenigde Staten de 26e speeldag op het programma voor LA Galaxy en Montreal Impact. Jelle Van Damme en Laurent Ciman begonnen beiden in de basis.

Maar voor eerstgenoemde duurde dat maar 44 minuten. Net als ploegmaat Steven Gerrard eerder op de wedstrijd moest Van Damme nog voor de rust geblesseerd het veld verlaten. Hij zag vanaf de zijlijn hoe zijn ploeg een 0-0 gelijkspel behaalde tegen Vancouver Whitecaps. Daniel Steres kwam onze landgenoot vervangen, die last had van de linkerknie.

Beter ging het voor Ciman in Canada. In het duel tussen de twee Canadese ploegen van de MLS trok Montreal Impact aan het langste eind. Ondanks een rode kaart voor Calum Mallace vlak voor rust, kon Ignacio Piatti 20 minuten voor tijd zijn ploeg de zege schenken tegen Toronto met het enige doelpunt van de wedstrijd. Ciman speelde de hele partij.