Leko bijzonder kwaad op scheidsrechter: Deze nederlaag is ongelofelijk

Leko bijzonder kwaad op scheidsrechter: "Deze nederlaag is ongelofelijk"

27-08-2016 23:11

STVV kon de punten zaterdagavond niet thuis houden, het verloor met 1-2 van KV Kortrijk. Na een kwartier kreeg Kevin Koubemba al rood voor een harde tackle. Die beslissing begrijpt Leko niet.

Leko wil niet langer zwijgen over het niveau van de Belgische refs. "Deze nederlaag is ongelofelijk. Ik heb niks gezegd na de eerste vier wedstrijden, omdat ik wou focussen op het voetbal. Maar dit is al de derde keer in vijf wedstrijden: eerst de penalty tegen Standard, dan de penalty tegen Anderlecht en nu deze rode kaart", vertelt hij op Sporza.

Leko vindt het vooral erg voor zijn spelers. "Er wordt gelachen met het harde werk van mijn spelers. Zij hebben alles gegeven. Het is heel pijnlijk. Voetbal moet voetbal zijn. Alleen de spelers moeten de acteurs op het veld zijn, niemand anders. We hadden meer balbezit en meer kansen en verdienden veel meer. In het eerste kwartier waren we baas op het veld."

STVV heeft zijn start zo gemist, maar Leko panikeert niet. "We hebben 4 op 15 en normaal hadden we 9 op 15 moeten hebben. Dat is heel pijnlijk. Zeker voor een jonge ploeg, die goed traint en de juiste mentaliteit heeft. We waren de betere ploeg, terwijl Kortrijk veel meer ervaring heeft. Chapeau voor mijn spelers, alleen jammer van de punten. Maar die komen wel."