Antwerp en Lierse halen allebei stevig uit in Beker Van België

27-08-2016 22:53

Antwerp heeft zich niet laten verrassen in de Beker Van België. Zwarte Leeuw (tweede klasse Amateurs) was duidelijk een maatje te klein en werd met 4-1 naar huis gestuurd. Streekgenoot Lierse haalde nog zwaarder uit.

De match kon niet beter beginnen voor Antwerp. Na zes minuten haalde de doelman van Zwarte Leeuw Tuur Dierckx neer. Fabien Camus zette de penalty feilloos om. Heel de eerste helft was er eenrichtingsverkeer. Antwerp bleef komen, Zwarte Leeuw verdedigde. Door goals van Tuur Dierckx en William Owusu stond het bij de rust al 3-0. Thijs Schrauwen kon milderen met een absolute wereldgoal vanop eigen helft, maar in de slotfase legde Stephen Buyl de 4-1 eindcijfers vast.

Nog erger werd het voor Waremme, ook een club uit de Tweede Amateurklasse. Het verloor in eigen huis met 2-8 van Lierse. Barakat (3x), Elgabad (2x), Masika, Benson en De Belder tekenden voor de Lierse doelpunten. Zowel Antwerp en Lierse stoten nu door naar de zesde ronde, waar ze kans maken op een heel mooie affiche.